Актуалните бижута с кристали

Актуалните бижута с кристали

Разнообразието в областта на бижутерията включва и ефектните бижута с кристали.

Условно погледнато кристалите, които се използват могат да бъдат изкуствени и естествени.

В последните години у нас много актуалност придобиха моделите с кристали „Сваровски“ или така наречените австрийски кристали. Това са изкуствено създадени кристали, обработени по специална технология, патентована от австриеца Даниел Сваровски. Производството на марката „Сваровски“ непрекъснато се обновява и се утвърждава на пазара много успешно. Към този момент успешно работят и с други известни марки.

Трябва да отбележим, че вече има много създадени копия на тези кристали и ако искаме да носим „Сваровски“, трябва да посетим лицензиран магазин на фирмата.

Много от сребърните бижута също са изработени с изкуствени кристали, което ги прави завладяващи и неустоими. Съществуват разнообразни цветове кристали, но най-продавани са белите, розовите и сините.

„Сваровски“ или не, сребърното бижу с бляскави кристали е предизвикателство за всяка жена.

Много от нас притежават бижута с цирконий (фианит). Това е скъпоценен камък, създаден посредством кристализация. Неговата кристална структура много наподобява на диамантената. Явява се като заместител на диаманта, но цената е хилядократно по-достъпна. Успешно се продават бижутата със сребристобял цвят на циркония, но съществуват и много други цветове.

Другите популярни сребърни бижута с кристали са изработени от естествени материали. Ако разгледаме естествените минерали подробно, ще разберем, че това са всъщност естествени камъни и кристали. Носейки кристали близо до тялото си, ние фактически създаваме определена енергия. Не всички естествени камъни обаче имат кристална форма. Като пример ще споменем за азурита, който се среща и под формата на призматични кристали, докато опалът няма кристална структура. Така че понятието естествени кристали има своя логичен смисъл, без това да ограбва красотата на синтетичните им събратя.

Бижутата с кристали са достъпни, прекрасни и желани, не е необходимо да присъства благороден метал към тях за да блестите истински.

Една друга малак тайна е, че с достъпната цена можем да си позволим много на брой чудесни реплики, вместо да дадем баснословна сума за единствено бижу.