Boucheron - луксозни парфюми

Boucheron - луксозни парфюми

Фирмата Boucheron е основана във Франция през средата на 19-ти век – 1858 година от Frederic Boucheron - известен като основател на една от първите класически френски бижутерийни къщи, който установява марката първа на легендарния площад Вандом в Париж. Бижутата на марката Boucheron предизвикват възхищение у висшата класа още от Викторианската епоха- познати в Индия и Персия, Англия и Франция, така че заслужено биват показани на Света по време на Световната изложба на бижута и ценни скъпоценни камъни в Чикаго през 1893 година, а по - късно и на експозициите Universelles в Париж през 1900 и изложението на изкуствата Decoratifs в Париж през 1925. От основаването си до сега, бижута от Boucheron са ценени за техния красив, изискан и чувствени дизайн, където понякога са включени и красиви органични мотиви, като например цветя и животни. Boucheron наскоро отпразнува своята 150-годишнина и в момента се продава в цял свят в места като Париж, Кан, Монако, Лондон и Дубай. От емблематичното колие „ Въпросителен знак“, представено на световното изложение през 1899, до силното, индийско влияние, десетилетия наред хиляди жени бленуват за за подобни ювелирни произведения. И докато други компании тогава имат предразсъдъци към дами с леко поведение и отбягват да продават своите бижута на куртизанки и любовници, Boucheron първи пренебрегват установения протокол. Между верните почитатели на Boucheron са кралски особи и легенди като Грета Гарбо, Рита Хейуърт и Марлене Дитрих, и продължава да се носи от модни звезди като Никол Кидман и Рейчъл Уайз.

През 1988 година Boucheron навлиза в още една сфера на производство – парфюмерията, представяйки луксозни парфюми, чийто дизайн е като прочути ювелирни произведения на марката. Всички флакони на ароматите имат дизайн на изтънчени, луксозни бижута - пръстени, гривни, шлифовани скъпоценни и полускъпоценни камъни, перли. Флаконите на някои парфюми са изработени от скъпи кристали и не рядко украсени с диаманти, сапфири и други скъпоценни камъни, като например лимитираното издание от 1988 година Boucheron Femme Baccarat Limited Edition Boucheron. Друга серия носи името на индийския град Джайпур, където някога махараджата на града се среща с принца на Уелс, пребоядисвайки целия град в розово – символ на добре дошъл. Флаконите представляват браслети в различни елегантни цветове с изящен дизйн и украсени с различни драгоценни камъни кабошон – аметисти, сапфири и други.

Първият парфюм на тази възхитителна бижутерска марка е представен през 1988 година, а последният през 2015. Boucheron работи само с най добрите парфюмеристи от цял свят, сред които са: Ursula Wandel, Francis Deleamont, Jean- Pierre Bethouart, Nathalie Gracia- Cetto, Nadège Le Garlantezec, Antoine Maisondieu, Jacques Cavallier, Sophia Grojsman, Jean- Pierre Mary, Carlos Benaim, Veronique Nyberg, Annick Menardo, Nathalie Lorson, Anne Flipo, Dominique Ropion и Olivier Cresp.

Boucheron Quatre се нарича последния парфюм на марката, издаден през 2015 година, чието име е заето от известната колекция пръстени Quatre. Флаконът е с елегантна, цилиндрична и раздвижена форма, вдъхновена от Quatre пръстен, а ароматът е прелестно модерен, символ на стремежа на марката да привлече младото поколение. Освен пленителни и луксозни парфюми с изящен и впечатляващ дизайн за дами и господа, марката предлага и козметика към някои от сериите парфюми – уханни душ гелове, дезоранти, лосиони за тяло, балсами за след бръснене.

Бижутерска, парфюмна марка Boucheron – непреходен символ на традиция, изящество и лукс.