Петте най-големи бижутерийни компании

Петте най-големи бижутерийни компании

Днес ще Ви запознаем с петте най- престижни бижутерийни компании в света, изработващи едни от най- скъпите и с висока ювелирна стойност бижута.

Harry Winston“ е създадена през далечната 1890 година. Марката е известна с филигранната изработката на бижута украсени с най- редки и скъпи скъпоценни камъни. Неслучайно клиенти на марката са английската кралица Елизабет, шейхът на Персия, а прелестната Мерилин Монро е честа посетителка в луксозния магазин на „Fifth Avenue“ и вярна фенка на диамантите, които възпява в своята песен „Диамантите са най- добрият приятел на жената“. Собственост на бранда е третият по големина елмаз в света наречен „Сиера Леоне“ по името на страната , където е намерен. В знак на почит държавата Сиера Леоне пуска марка с неговия лик- той става единствения ювелир, почетен на марка.

Buccellati е италианска бижутерийна марка основана през 1919 година в Милано.

Прецизната изработка, изтънчената елегантност и деликатната женственост са заложени в традициите на марката. Дизайнът и уникалната техника на обработка на златото и изработка на ювелирните изделия са вдъхновени от Ренесанса. Марката освен гравираните златни и платинени бижута украсени с рубини, диаманти, сапфири, емералди, произвежда и часовници.

Холандската марка Van Cleef & Arpels е всеизвестна със своя неподражаем стил и лукс. Впечатляващ е дизайна на магазините на марката, където всеки предмет и мебел и символ на висша естетика и разкошен дизайн. Освен бижутата- истински произведения на ювелирното изкуство, марката предлага часовници и парфюми. Голяма почитателка на бижутата е Грейс Кели- принцесата на Монако, нейната диадема и до днес е ненадмината по финес, блясък и майсторска изработка.

Английският бижутер Лорън Граф е роден в семейството на емигранти от източна Европа. Творческият му път започва поправяйки бижута в едно ателие, а след закриването му младият и предприемчив Graff, вече на 24 годишна възраст е собственик на два бижутерийни магазина. Майсторите на марката са обработвали популярни камъни като „Звездата на Южна Африка“, „Голконда, „Парагон“ и други. Ювелирните произведения на марката Graff са синоним на високо качество и прецизна, майсторска обработка. Лорън Граф е известен с една от най- редките и качествени колекции диаманти. Няма кралски дом, който да не е клиент на марката, а Мадона, Гуинет Полтроу, Ивана Тръмп, Шарън Стоун, източни шейхове и известни олигарси са негови почитатели.

Следващото място в нашата класация се заема от емблематичната марка символ на лукс и изящество, истинска жива легенда - Tiffany&Co. Марката е основана през далечната 1837 година в Ню Йорк, САЩ, като основната дейност е производството на бижутерски изделия. С течение на годините марката произвежда и ордени, произведения от стъкло- витражи, осветителни тела, часовници, аксесоари- очила, копчета за ръкавели, чантички и портфейли, парфюми, ключодържатели, подаръчни стоки. Собственост на марката е и най- големият необработен диамант в света, който грее на шията на актрисата Одри Хепбърн във филма „Закуска при Тифани“. Почитателки на марката са Ема Уотсън, Джулия Робертс, Рийс Удърспуун.